Війна в Україні: прем'єр Австралії закликав Китай вплинути на Росію

Читать на русском
Австралія зіткнулася з «найнебезпечнішою ситуацією в галузі безпеки за 80 років» з часів Другої світової війни на тлі вторгнення Росії в Україну.

Австралія зіткнулася з «найнебезпечнішою ситуацією в галузі безпеки за 80 років» з часів Другої світової війни на тлі вторгнення Росії в Україну.

Про це заявив рем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон і закликав Китай засудити вторгнення, повідомляє CNN.

Моррісон назвав вторгнення «тривожним дзвінком» для Європи і сказав, що «нова дуга автократії» загрожує світові. Москва «обрала шлях насильства і прагне перекинути світовий порядок», додав він.

«Тепер справа Китаю та його лідерів у цей поворотний момент історії – продемонструвати більше, ніж слова», – сказав Моррісон.

Він закликав Пекін приєднатися до запровадження санкцій проти Москви.

«Жодна країна не мала б зараз більшого впливу на насильницьку агресію Росії щодо України, ніж Китай, який приєднався до решти світу в засудженні російської агресії та застосуванні тих самих санкцій, що й у нас», - сказав він.

Моррісон сказав, що Австралія прискорила видачу близько 1700 віз для українців, щоб забезпечити тимчасову безпеку, очікуючи, що переміщені особи захочуть повернутись додому після конфлікту.

Раніше ми писали, що у понеділок, 7 березня, відбудеться перше засідання Міжнародного кримінального суду в Гаазі у справі війни Росії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: