Окупанти пограбували та знищили новітню лабораторію в Чорнобилі

Читать на русском
У Чорнобилі росіяни знищили новітню лабораторію. У ній знаходилися високоактивні проби та зразки радіонуклідів – зараз вони у окупантів.
dazv.gov.ua

Російські окупанти пограбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в Чорнобилі. Її вартість становить 6 млн євро.

Про це повідомило Державне агентство з управління зоною відчуження.

Лабораторія, розповіли в агентстві, є унікальним комплексом із потужними аналітичними можливостями, може надавати послуги на будь-якому етапі поводження з РАВ, від кондиціювання до поховання, а також на стадії досліджень та розробки технологій.

«Завдяки Інструменту ЄС із співробітництва у сфері ядерної безпеки (ІСЯБ) разом із українським партнером ДАЗВ у 2015 році успішно реалізовано проєкт, спрямований на удосконалення інфраструктури щодо поводження з радіоактивними відходами. Майже 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає у Європі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на базі лабораторії знаходилися високоактивні проби та зразки радіонуклідів – зараз вони знаходяться в руках ворога.

Нагадаємо, російська армія захопила Чорнобильську АЕС ще першого дня вторгнення, 24 лютого.

У Держінспекції ядерного регулювання попередили, що у найближчому майбутньому ситуації в Зоні відчуження та за її межами може суттєво погіршитися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: