Держатомрегулювання налагодило зв'язок з персоналом на ЧАЕС

Читать на русском
Держатомрегулювання налагодило канали зв'язку з персоналом Чорнобильської АЕС на майданчику, через керівництво електростанції в місті Славутич.
Укрінформ

Держатомрегулювання налагодило канали зв'язку з персоналом Чорнобильської АЕС на майданчику, через керівництво електростанції в місті Славутич.

Про це йдеться в повідомленні Держатомрегулювання.

Вже 24 доби поспіль персонал ДСП «Чорнобильська АЕС» без ротацій виконує свої функцій з забезпечення безпечної експлуатації цих об'єктів. Держатомрегулювання вдалось налагодити канали зв'язку с персоналом на майданчику через керівництво електростанції в місті Славутич. Однак зараз неможливо стежити за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ЧАЕС та на території зони відчуження. Також неможливий контроль ядерних матеріалів.

Вдалось дізнатись, що параметри об'єкту «Укриття» контролюють, потужність дози гамма-випромінювання та щільність нейтронного потоку у реакторних приміщеннях зруйнованого енергоблоку № 4 не перевищують експлуатаційних меж. Персонал також розповів, що параметри радіаційної обстановки на майданчику ЧАЕС не перевищують своїх контрольних рівнів.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена внаслідок дій російської армії. В «Енергоатомі» попередили, що знеструмлення ЧАЕС може призвести до витоку радіоактивних речовин.

Станцію підключили до резервних дизель-генераторів.

13 березня на Чорнобильській АЕС відновили електропостачання. Наступного дня російські окупанти знову пошкодили лінію електроживлення. Відновити подачу живлення повторно вдалось 15 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: