Під Маріуполем бойовики захопили евакуаційну колону

Читать на русском
Бойовики так званої ДНР захопили евакуаційну колону біля Мангуша під Маріуполем. Людей тримають у заручниках.
фото ДСНС

Бойовики так званої ДНР захопили евакуаційну колону біля Мангуша під Маріуполем. Людей тримають у заручниках.

Про це заявила глава Мінрегінтеграції Ірина Верещук в ефірі телемарафону у вівторок, 22 березня.

Українська армія збила російський літак над МаріуполемУкраїнські військовослужбовців за допомоги протиповітряної зброї підбили один з російських окупаційних літаків у Донецькій області.

«Сьогодні на коридорі, який ми спробували ще раз відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники ДНР. Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинилися. Ми намагаємось їх витягти всіма силами... Це визнаний коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом, і зараз людей тримають у заручниках. Повідомляють, що техніка буде вилучена, а людей, можливо, відпустять, а можливо і ні», - розповіла міністр.

За її словами, з Маріуполя хочуть, але не можуть виїхати понад 100 тисяч людей.

«Коридора немає як такого. А ті, що є, тільки для легкових автомобілів та для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 та більше кілометрів у пункт, де ми могли б їх посадити до автобуса та відвезти до Запоріжжя», - каже Верещук.

Також вона повідомила, що досі складно оцінити масштаб руйнувань драмтеатру у Маріуполі, там ще можуть бути люди. Але рятувальники не можуть дістатися до будівлі через обстріли.

Нагадаємо, сьогодні Україна спробувала евакуювати маріупольців за допомогою трьох гуманітарних коридорів. Також сьогодні на місто було скинуто потужні бомби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: