Окупанти силоміць вивозять до Росії мешканців Маріуполя – мер

Читать на русском
Окупанти насильно вивозять до Росії жителів Маріуполя – лише за останній тиждень на російську територію відправлено кілька тисяч маріупольців.

Окупанти силоміць вивозять до Росії жителів Маріуполя – лише за останній тиждень на російську територію відправлено кілька тисяч маріупольців.

Про це йдеться у заяві міського голови Маріуполя Вадима Бойченка.

«За останній тиждень кілька тисяч маріупольців вивезли на територію Росії. Окупанти незаконно вивозили людей з Лівобережного району та притулку у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалося понад тисячу людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії. Для збереження життів маріупольців ЗСУ відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора», - розповів Бойченко.

За його словами, захоплених маріупольців вивозили до «фільтраційних таборів», де окупанти перевіряли телефони та документи людей, а після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених міст Росії, доля решти залишається невідомою.

«Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Важко уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили до іншої країни. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі та почали вивозити маріупольців. Усі військові злочини з боку РФ мають отримати найжорсткіше покарання», - зазначив Бойченко.

Раніше захисник Маріуполя звернувся до Зеленського із проханням для оборони міста.

Також нагадаємо, що Арестович розповів, чому неможливо провести силову деблокаду Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: