У Пентагоні назвали «промахи» Росії у війні проти України

Читать на русском
Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що США побачили «низку промахів» Росії під час вторгнення в Україну – росіяни «не просунулися так швидко, як цього хотіли».

Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що США побачили «низку промахів» Росії під час вторгнення в Україну – росіяни «не просунулися так швидко, як цього хотіли».

Про це повідомляє CNN.

За його словами, війська РФ мають проблеми з логістикою, а також він не побачив доказів «нормального використання тактичної розвідки», ні «інтеграції повітряних сил із наземним маневром».

«Є низка речей, які ми очікували побачити, але просто не бачили. І росіяни справді мали певні проблеми. Я думаю, Росія планувала, що вони швидко рухатимуться і дуже швидко захоплять столицю. Вони не змогли цього зробити», - сказав Остін.

Він зазначив, що США зосереджені на наданні тієї допомоги Україні, яка «зможе змінити ситуацію» і робить «все, щоб захистити кожен дюйм території НАТО».

«Війна Путіна проти України є трагічною. Вторгнення Росії завдало жахливих збитків українському народові, включаючи хоробрих солдатів і занадто багато винних цивільних осіб. Проте агресія Росії активізувала український народ, НАТО та вільний світ», - наголосив Остін.

Він також запитав про позицію Китаю щодо війни. Глава Пентагону відповів, що «важко сказати», що робитиме Китай, і відмовився робити припущення.

«Я сподіваюся, що Китай не підтримає цього мерзенного вчинку Путіна, я сподіваюся, що вони визнають необхідність поважати суверенну територію», - сказав глава Пентагону.

Остін також нагадав про те, що Байден вже заявляв, що американські війська не братимуть участі у бойових діях із Росією в Україні.

«Якщо США введуть безпольотну зону, це вимагатиме контролю над небом, поразки російських літаків та знищення авіаційних систем в Україні, Білорусі та Росії. Отже, це означатиме, що ми воюємо з Росією. Це дві ядерні країни, конфлікт між якими ніхто не хоче бачити. Це погано для регіону. Це погано для всього світу», – резюмував він.

Раніше ми писали, що США проти передачі польських винищувачів Україні.

Також нагадаємо, у Пентагоні оцінили втрати російської армії в Україні – щонайменше 7 тисяч загиблих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: