Евакуація маріупольців та захоплення рф конвою в Мангуші: як спрацювали гуманітарні коридори 22 березня

Читать на русском
Попри протидію російсько-фашистських військ, які всіляко намагалися зривати евакуацію, зроблено було чимало
Ілюстративне фотоAP Photo

В Україні 22 березня тривала евакуація населення з точок, де йдуть бойові дії високої інтенсивності, зокрема, жителів Маріуполя.

Про це повідомила міністр реінтеграції Ірина Верещук.

За її даними, попри протидію російсько-фашистських військ, які всіляко намагалися зривати евакуацію, зроблено було чимало:

На Донеччині окупанти обстріляли евакуаційний потяг, загинула провідницяНа Донеччині російські війська обстріляли евакуаційний потяг, який прямував до міста Лиман. Внаслідок інциденту загинула провідниця, а ще одна отримала поранення.

  • 1100 маріупольців було евакуйовано з Бердянська до Запоріжжя автобусами.
  • 5926 осіб дісталися з Маріуполя до Запоріжжя на власному транспорті.
  • У Бердянськ вдалося доставити гуманітарні вантажі.
  • Також до міста прибули 24 евакуаційних автобуси, які 23 березня вирушать у напрямку Маріуполя вивозити людей.

На жаль, російсько-фашистські війська вчинили ще кілька актів військових злочинів проти мирних громадян і некомбатантів, які забезпечували евакуацію:

  • російські фашисти в черговий раз порушили гуманітарні домовленості та не пустили евакуаційні колони з населених пунктів Нікольське і Мелекіно.
  • Російсько-фашистські війська та їхні пособники з терористичної організації «ДНР» захопили біля н/п Мангуш персонал евакуаційної колони, яка слідувала за узгодженим маршрутом. У полоні перебувають чотири офіцери ДСНС і 11 водіїв. Робляться зусилля для їх звільнення.

У планах на 23 березня - відправити із Запоріжжя додаткові автобуси та бензовоз в Бердянськ, щоб вивезти якомога більше людей і дозаправити особистий транспорт маріупольців в Бердянську.

Нагадаємо, сьогодні Україна спробувала евакуювати маріупольців за допомогою трьох гуманітарних коридорів. Також сьогодні на місто були скинуті потужні бомби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: