Україна продовжує евакуйовувати населення: де діятимуть гуманітарні коридори 19 березня

Читать на русском
В Україні сьогодні, 19 березня відкриваються гуманітарні коридори для евакуації населення. Їх використають також для доставки гуманітарних вантажів.
Укрінформ

В Україні сьогодні, 19 березня відкриваються гуманітарні коридори для евакуації населення. Їх використають також для доставки гуманітарних вантажів.

Про це розповіла міністр тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

З міста Маріуполь Донецької області до міста Запоріжжя.

«Виїхала колона автобусів для перевезення маріупольців з Бердянська до Запоріжжя. Також до автобусів ми сьогодні додаємо фури з продуктами для пунктів допомоги маріупольцям у Бердянську», – заявила Верещук.

Маршрут: Мангуш/Бердянськ - Токмак - Василівка - Кам'янське - Запоріжжя. З обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації та збору людей на шляху з Маріуполя буде відправлено з міста Запоріжжя. По маршруту до Запоріжжя слідують також приватні автомобілі мешканців Маріуполя.

Із села Бервиця Київської області до міста Бровари Київської області.

«З села Бервиця люди мають самостійно вийти до мосту в селі Мокрець, перейти річку Трубиш в бік вулиці Надгоспна. Там на вас чекатимуть автобуси», – додала міністр тимчасово окупованих територій.

Мешканців просить бути уважними та спробувати скористатись коридором саме сьогодні, адже погодження евакуації далось важко, ворог зриває домовленості.

Маршрут: Бервиця - Мокрец - Заворичі - Калита - Семиполки - Літки - Рожни - Пухівка - Калинівка - Бровари.

З міста Буча Київської області до селища Білогородка Київської області. Маршрут: Буча - Ворзель - Михайлівка-Рубежівка - Забуччя - Дмитрівка - Капітанівка - Стоянка - Гореничі - Білогородка.

Із селища Богданівка Київської області до міста Бровари. Маршрут: Богданівка - Новобогданівка - Рудня - Літки - Рожни - Пухівка - Калинівка - Бровари.

З міста Бородянка Київської області до міста Біла Церква. Маршрути: Бородянка - Пісківка - Біла Криниця - Кочеров - Брусилів - Фастів - Біла Церква.

Також евакуювати людей планують з міст Лисичанськ, Сіверськодонецьк, Рубіжне, Попасна, до Бахмута.

До Херсонської області намагатимуться доставити 14 фур гуманітарних вантажів для населення.

Нагадаємо, за минулу добу, 18 березня, в Україні гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 9 145 людей. Більше половини врятованих українців - мешканці Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: