Херсон наближається до гуманітарної катастрофи: МЗС України зробило заяву

Читать на русском
МЗС звернулося до міжнародної спільноти через ситуацію у тимчасово окупованому росіянами Херсоні.
фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України звернулося до міжнародної спільноти через ситуацію у тимчасово окупованому росіянами Херсоні.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

У вільних людей стріляють раби: Зеленський прокоментував обстріл мітингу у ХерсоніЗеленський пообіцяв херсонцям, що окупантам доведеться відповісти за скоєне, щойно Збройні сили прорвуться до міста.

«Гуманітарна ситуація стрімко погіршується. Через блокаду у місті критично не вистачає продовольства та медикаментів. В особливій групі ризику виявилися новонароджені діти, яким не вистачає дитячого харчування та засобів гігієни, а також тяжко хворі люди», - повідомили у МЗС.

У МЗС наголошують, що у Херсоні також перебувають близько ста іноземних студентів, насамперед із країн Африки.

Як зазначили в дипвідомстві, Росія поки що відмовляється створити гуманітарний коридор для евакуації громадянських людей і доставки продовольства.

«З кожним днем ​​місто наближається до гуманітарної катастрофи. Закликаємо міжнародне співтовариство вжити рішучих заходів проти росії, зокрема, запровадити нові болючі економічні санкції, щоб змусити її зняти блокаду з Херсона та інших українських міст, створити умови для безпечного виїзду українських та іноземних громадян», - зазначили в міністерстві.

У МЗС також закликали уряди іноземних держав, громадян яких російська армія утримує як заручників у Херсоні, посилити політичний тиск на москву.

Нагадаємо, сьогодні у Херсоні російські окупанти знову застосували силу проти мирного населення України, використавши сльозогінний газ для розгону мітингу.

Днями окупанти не пропустили до Херсонської області гуманітарний вантаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: