У Сєверодонецьку війська рф відкрили вогонь по дитячій лікарні

Читать на русском
На Луганщині міста Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Попасна, Новодружеськ, Тошківка протягом дня потерпали від обстрілів російських загарбників.
Ілюстративне фото

У Сєверодонецьку російські загарбники відкрили вогонь по дитячій лікарні, пацієнтів та персонал вдалося вчасно евакуювати.

Про це керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні «русский мир» постукав у двері до малечі – російські нелюди відкрили вогонь по дитячій лікарні в Сєверодонецьку. У результаті сталося загоряння даху. На щастя, усіх маленьких пацієнтів, їх матерів та персонал вдалося вчасно евакуювати. Не розумію, як може піднятися рука цілити у дітей? Як ці покидьки збираються з цим жити? Нема їм пробачення!», - написав керівник області.

Очільник ОВА зазначив, що на Луганщині міста Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Попасна, Новодружеськ, Тошківка протягом дня потерпали від обстрілів російською армією.

Згідно зі словами Гайдая, сьогодні були знайдені тіла двох загиблих у Лисичанську, трьом пораненим надано першу допомогу, з-під завалів і вогню врятовано вісім людей.

«Загалом упродовж 21 березня в області через російське вторгнення сталося 14 пожеж. Пошкоджено близько 25 об’єктів, з них – 2 багатоквартирних та 16 приватних житлових будинків, дитяча лікарня в Сєверодонецьку, школа в Рубіжному, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури», - констатував керівник ОВА.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли Зеленодольськ на Дніпропетровщині та отримали жорстку відповідь від ЗСУ.

У понеділок, 21 березня, СБУ затримала у Києві блогера, який опублікував відео із переміщенням української військової техніки у Подільському районі. Таким чином він скорегував обстріл одного з торгових центрів столиці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: