Твір всесвітньовідомого художника продають з аукціону задля допомоги «Охматдиту»

Читать на русском
Роботу Бенксі виставили на аукціоні в Лондоні анонімно. Ціна стартує з 20 000 фунтів стерлінгів
cnd-soldiers-2005https://banksyexplained.com

У Лондоні відбувається благодійний аукціон на підтримку дитячої лікарні НДСЛ «Охматдит». Лот – унікальна антивоєнна картина Бенксі – Banksy’s CND Soldiers, unsigned.

Про це повідомила пресслужба МОЗ України.

У міністерстві уточнили, що в «Охматдиті» у Києві нині надають допомогу пораненим дітям, які постраждали внаслідок російської агресії.

«Картину на аукціон виставили анонімно. Тихий аукціон завершиться 27 березня 2022 року. Торги стартують від 20 000 фунтів стерлінгів (понад 775 000 грн – ред)», – повідомили в МОЗ.

У міністерстві охорони здоров’я подякували благодійникам та процитували організаторів акції: «Незважаючи на активні обстріли та авіаудари Російської Федерації, спеціалісти «Охматдиту» продовжують залишатися в Києві для захисту та лікування дітей і поранених, яких доставляють до лікарні. Завдяки самовідданій роботі лікарні своєчасна медична допомога надається пацієнтам у повному обсязі, а зібрані кошти забезпечать продовження цієї важливої роботи».

Нагадаємо, на початку березня над «Охматдитом» була збита ворожа ракета – всіх дітей тримали в бомбосховищі, обійшлося без жертв.

Як ми повідомляли раніше, світ шокувала новина про авіаудари, завдані російськими окупантами по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі. За даними МОЗ росіяни завдали шкоди вже більш ніж сотні лікарень в Україні. Агресор постій цілить у школи, інтернати, лікарні та інші соціальні заклади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: