Арестович розповів, чому неможливо провести силову деблокаду Маріуполя

Читать на русском
Залишається політично-дипломатичний шлях врегулювання ситуації навколо Маріуполя і вирішення гуманітарної катастрофи, зазначив Арестович.
Укрінформ

Провести силову деблокаду Маріуполя неможливо, тому держава працює над політико-дипломатичним варіантом.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович у своєму відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці.

«Найближчий підрозділ Збройних сил України веде важкі бої північніше Волновахи. На них наступає переважаюча сила противника і ні про яку деблокаду Маріуполя не може йтися, їм би самим там відбитися», - сказав Арестович.

Він додав, що інші частини перебувають за 100-150 кілометрів від Маріуполя і вони не пройдуть більше 120 кілометрів «голим степом під ударами авіації з Криму та Ростовської області».

При цьому, окупанти побудували потужну протиповітряну оборону, зазначив радник керівника ОП.

«Там побудовано потужну протиповітряну оборону противника, і авіаційну з Криму, і наземну. Були спроби надати повітряну підтримку і вони, м’яко кажучи, не мали успіху. Тому воєнного рішення зараз щодо Маріуполя немає», – заявив Арестович.

Він зауважив, що залишається політично-дипломатичний шлях врегулювання ситуації навколо Маріуполя і вирішення гуманітарної катастрофи. Цим займаються на рівні держави, і саме це допомогло відкрити шлях для евакуації людей із міста. За його даними, Маріуполь вдалось залишити 40 тисячам мешканців.

«Маріуполь ми не здамо», – наголосив Арестович.

Зазначимо, що російські загарбники спричинили в Маріуполі справжню гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники обстрілюють беззбройних, блокують гуманітарну допомогу місту. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку РФ.

Із заблокованого російським агресором Маріуполя за дві останні доби (16-17 березня) виїхало на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

Нагадаємо, що Арестович назвав строки завершення активної фази війни.

Раніше Арестович запропонував українцям влаштувати Росії «рейкову війну».

Також нагадаємо, дев'ять із десяти українців можуть зіткнутися з бідністю та крайньою економічною вразливістю, якщо війна з Росією затягнеться протягом наступного року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: