Україна не збирається знову отримувати ядерну зброю – Кулеба

Читать на русском

Про це заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба на засіданні Генеральної асамблеї ООН, роз'яснюючи плани України щодо Будапештського меморандуму.
фото МЗС України

Україна не планує повернення ядерної зброї.

Про це заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба на засіданні Генеральної асамблеї ООН, роз'яснюючи плани України щодо Будапештського меморандуму.

Нова реальність – нові проблеми: до чого призведе «визнання» «ДНР» та «ЛНР»Визнання Російською Федерацією так званих «ДНР» та «ЛНР» не позбавляє Україну загрози війни.

«Україна зробила історичний внесок у глобальну безпеку. 1994 року ми відмовилися від ядерної зброї. Від третього за розміром ядерного арсеналу у світі. Ми не збираємось знову отримувати ядерну зброю. Ми сьогодні очікуємо, що світ забезпечить нашу безпеку», – сказав Кулеба.

Прямой эфир | Генеральная Ассамблея ООН. Выступление министра МЗС Украины Дмитрия Кулебы. 23.02.2022in time Ukraine

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

При цьому Росія визнала «ЛДНР» у тих кордонах, які були окреслені в їхніх «конституціях» - тобто в межах Донецької та Луганської областей України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: