Кулеба заявив про 100% впевненість, що Україна стане членом ЄС

Читать на русском
Кулеба визнав, що підсумки саміту є до певної міри неоднозначними. Проте він наразі впевнений в успіху процесу вступу до ЄС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення Європейської ради щодо вступу України означає революцію у питанні нашого зближення з ЄС.

Про це керівник МЗС України заявив у телеефірі єдиних новин.

Кулеба визнав, що підсумки саміту є до певної міри неоднозначними, оскільки Україна хотіла би отримати політичне визнання статусу кандидату вже на цій зустрічі лідерів ЄС.

«Однак якщо порівняти з нашими очікуваннями три тижні тому, то те, що відбулося минулої ночі – це революція, яка ставить наше членство у ЄС на рейки. Нас поставили на рейки і наш потяг поїхав у бік Європейського Союзу», - пояснив міністр.

Унікальна ситуація, в якій можливо все: експерти оцінили ймовірність вступу України до ЄСПолітологи розповіли, чи дійсно Україна зараз отримала шанс на вступ до Європейського Союзу.

При цьому, Кулеба додав, що наразі впевнений в успіху процесу вступу до ЄС.

«Вона зробить цей крок, це питання часу. Відсьогодні ми, українці, знаємо на 100%, що ми станемо членом ЄС. Питання лише коли це станеться», - заявив він.

Міністр утримався від прогнозів щодо того, коли відбудуться наступні етапи.

«Авторитет Зеленського дозволяє нам пришвидшити ці процеси, але це не відбудеться за день чи за тиждень», - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, що у французькому Версалі в ніч на п'ятницю відбувся екстрений саміт Європейського Союзу, присвячений темі російської агресії та заявці України на членство в ЄС. Україна почала процес євроінтеграції офіційно - всі лідери країн Євросоюзу підтримали таке рішення.

Президент Литви Гітанас Науседа у Twitter написав: «Після п'яти годин спекотних дискусій лідери ЄС сказали «так» українській євроінтеграції. Процес розпочався. Тепер від нас та українців залежить, як швидко ми його завершимо. Героїчний український народ заслуговує на те, щоб знати, що йому раді в ЄС».

Президент Франції Еммануель Макрон взагалі заявляв, що не вважає за можливе розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу в умовах війни з Росією.

До речі, видання Bloomberg раніше писало, що кілька західних країн виступають проти того, щоб надати Україні статусу кандидата на членство вже цього тижня.

Нагадаємо, Європейський парламент 1 березня рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: