У Генштабі заявляють про проблеми з комплектуванням підрозділів окупантів та випадки дезертирства

Читать на русском
Українські військові знищили командний пункт та підрозділи забезпечення 35 загальновійськової армії Східного військового округу Росії.

Російські окупаційні війська мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів і підрозділів забезпечення. Крім того, збільшилася кількість випадків дезертирства та відмов військових від участі у війні проти України.

Про це заявив Генштаб Збройних сил України.

У Генштабі розповіли, що за останню добу ситуація суттєво не змінилася. ЗСУ продовжують завдавати ударів по угрупованням військ ворога.

Протягом доби українськими військовими було знищено командний пункт та підрозділи забезпечення 35 загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил Росії, втрати окупантів уточнюються.

Крім того, за попередню добу, ЗСУ знищили десять повітряних цілей противника: два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно. Інформація про тип ще одного збитого літака та загибель льотчиків уточнюється.

Окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселеним районам українських міст.

«Російські окупанти продовжують підступно діяти і в інформаційному просторі – здійснюють кібератаки, фізично знищують ретранслятори телевізійних та радіосигналів, продовжують масову інформаційну компанію з метою дискредитації вищого військово-політичного керівництва України та Сил оборони. Поряд із цим противник продовжує активно поширювати дезінформацію про перебіг ведення, так званої «спеціальної операції» серед власного населення», – заявили в Генштабі.

Нагадаємо, раніше ЗСУ завдали ударів по угрупованням військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях, а на окремих напрямках перейшли в контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: