ДПСУ розповіла про обстановку у пунктах пропуску на західному кордоні

Читать на русском
На західному напрямку держкордону України ситуація залишається спокійною, у деяких пунктах пропуску ще зберігаються черги.
dpsu.gov.ua

На західному напрямку держкордону України ситуація залишається спокійною, у деяких пунктах пропуску ще зберігаються черги, що складаються з біженців.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Волонтери просять небайдужих в Україні та Європі реєструвати свої пропозиції безкоштовного житлаІніціатива Прихисток за перші тижні війни допомогла знайти нічліг 40 тисячам людей з України, які були змушені рятуватися від нелюдської агресії РФ.

Так, у пункті пропуску Краковець на кордоні з Польщею, а також Ужгород зі Словаччиною та Тиса на угорському напрямку фіксуються невеликі скупчення автомобілів та автобусів.

Зазначається, що за добу 15 березня держкордон України з ЄС та Молдовою перетнули майже 92 тисячі осіб та понад 13 тисяч транспортних засобів.

Прикордонники уточнили, що протягом останніх двох днів пасажиропотік на кордоні має тенденції до незначного збільшення.

За останню добу з України виїхали понад 75 тисяч людей. Близько 52 тисяч із них перетнули кордон на українсько-польській ділянці.

У ДПСУ рекомендують відслідковувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС та Молдови (на Буковині) на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби-Західний кордон. Оновлення даних відбувається кожні дві години.

Нагадаємо, після нападу Росії з України виїхало 2,8 мільйона людей. Більшість виїхали до Польщі.

В ООН прогнозують, що 90% українців можуть зіткнутися із бідністю у разі затяжної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: