Зведення Генерального штабу ЗСУ за 14 березня: головне

Читать на русском
Противник продовжує атакувати Україну і завдає ударів по мирних об'єктах і цивільному населенню. Зберігається небезпека втягування у війну Білорусі
Ілюстративне фотоReuters

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував зведення за 19-ту добу війни України проти Росії. Противник продовжує атакувати Україну і завдає ударів по мирних об'єктах і цивільному населенню. Зберігається небезпека втягування у війну Білорусі.

Про це повідомляється на сторінці ГШ ЗСУ в Facebook.

«Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків»: про що розповіли полонені військові РФ в УкраїніВідбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати строкової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за наказом президента Росії Володимира Путіна.

Основне зі зведення Генштабу:

  • Російські війська продовжують завдавати ударів з неба по мирних об'єктах і населенню українських міст, обстрілюють їх з артилерії та РСЗВ.
  • Російські війська проводять перегрупування і створюють нові підрозділи для ведення бойових дій, особливо посилити планується угруповання на харківському напрямку.
  • На Волинському напрямку залишається висока небезпека збройних провокацій з метою втягнути у війну Білорусь.
  • На Поліському напрямку - бойові дії в районах населених пунктів Поліське, Кропивня, Захарівка, Масло, Слобода Кухарська, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузів, Гореничі, Буча, Демидів.
  • На Сіверському напрямку - бойові дії в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Ворог готується наступати на Бровари, з цією метою проводить перегрупування військ.
  • На Слобожанському напрямку - спроби оточити Суми, бойові дії в районах населених пунктах Сватове, Ізюм, Грушеваха, Петрівське, Гусарівка, Балаклія, Лиман, Малинівка, Кочеток, Безруки, Олександрівка, Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня, Недригайлів, Ромни, Талалаївка.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках - бойові дії в районах населених пунктів Борова, Тернове, Новокраснянка, Луганське, Горлівка, Пантелеймонівка, Микільське, Гуляйполе, Оріхів, Кам'янське.
  • На Авдіївському напрямку в районі н. п. Кам'янка окупанти зазнали втрат і відійшли.
  • На Волноваському напрямку - спроби прориву в напрямку На Вугледар.
  • На Маріупольському напрямку противник намагається захопити Маріуполь.
  • На Південнобузькому напрямку ворог намагається закріпитися в районах населених пунктів Томина Балка, Надеждівка, Киселівка, Первомайську, Михайло-Ларине, Ульянівка, Піски, добре, Снігурівка, Архангельське, Заградівка, Осокорівка, Берислав, Каховка.
  • У Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено.

Нагадаємо, українські військові з 10 гірсько-штурмової бригади показали відео з знищеною технікою російських загарбників.

Нагадаємо, з дня повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила понад 12 тисяч військових і майже 400 танків. Про це повідомив Генштаб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: