Армія Білорусі проводить повітряну розвідку вздовж українського кордону – Генштаб

Читать на русском
У командуванні української армії повідомляють про проведення розвідувальних польотів з білоруської території на кордон з Україною.

Підрозділі Збройних сил Білорусі посилюють охорону українсько-білоруського кордону, а також проводять повітряну розвідку окремих ділянок вздовж нього.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

«На Волинському напрямку ворог продовжує заходи з посилення охорони українсько-білоруського кордону підрозділами Збройних сил Республіки Білорусь, за допомогою безпілотних літальних апаратів проводить повітряну розвідку окремих ділянок місцевості вздовж державного кордону», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Генштабі, окупаційні війська завдання по виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконали.

На Поліському напрямку російські окупаційні війська не полишають спроб подолати бар'єрний рубіж по річці Ірпінь і закріпитися в районі населених пунктів Буча та Ірпінь. Намагаються організувати ведення оборонних дій. Здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп для дій під виглядом військовослужбовців ЗСУ.

На Сіверському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснює перегрупування з метою відновлення спроби наступу в напрямку Києва.

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджує на відновленні втрат, отриманих внаслідок рішучої відсічі поблизу міста Харкова та контратаки української армії в районі Ізюму.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії. За рахунок чисельної переваги на окремих напрямках має частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається продовжити наступ у напрямку на Кривий Ріг. Закріпився на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та поповнення запасів. Не полишає спроб оточити Миколаїв. Однак наразі просування противника зупинене.

Крім того, у Генштабі повідомили про накопичування російськими окупантами резервів для ведення війни за допомоги загонів найманців.За наявною інформацією, на території Сирії відкрито центри вербування найманців, де впродовж останніх днів завербовано понад тисячу осіб, близько 400 осіб вже прибули до РФ. Поблизу українського кордону у Ростовській (РФ) та Гомельській (Білорусь) областях розгорнуто табори для їх розміщення та підготовки.

Нагадаємо, у Маріуполі через блокаду російських окупантів загинули вже близько 2200 мирних жителів.

Президент України Володимир Зеленський днями вперше озвучив втрати серед ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: