З початку нападу Росії в Україні загинуло 90 дітей

Читать на русском
З початку війни, яку розпочала Росія, в Україні загинуло 90 дітей та ще понад 100 було поранено.
фото з відкритих джерел

З початку війни, яку розпочала Росія, в Україні загинуло 90 дітей та ще понад 100 поранено.

Такі дані опублікував Офіс Генерального прокурора.

Вторгнення в Україну: російська армія втратила понад 12 тисяч військових та майже 400 танківВтрати росіян становлять понад 12 тисяч військових, майже 400 танків, понад 1200 бойових броньованих машин.

«90 дітей загинуло та понад 100 поранено внаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 14 березня 2022 року. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївській та Житомирській областях», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що лише вчора на Миколаївщині внаслідок обстрілів цивільної інфраструктури загинуло двоє дітей та ще двоє поранено.

Крім того, пошкоджено через бомбардування та обстріли 379 навчальних закладів, 59 з яких зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій області – 119 навчальних закладів. У Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 35, Херсонській – 21, у столиці – 24.

«Ці цифри не є остаточними з огляду на відсутність можливості огляду місць події, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії і на тимчасово окупованих територіях», - додали в ОДП.

Нагадаємо, у Маріуполі через блокаду російських окупантів загинули вже близько 2200 мирних жителів.

Президент України Володимир Зеленський днями вперше озвучив втрати серед ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: