Зеленський назвав основне завдання української делегації у переговорах

Читать на русском
Згідно зі словами президента Зеленського, Україна відчуває підтримку країн іноземних партнерів.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська делегація щодня веде перемовини із російською стороною, щоб забезпечити зустріч президентів України та країни-агресора. Її завдання - зробити все, щоб відбулася ця зустріч президентів.

Про це президент України заявив у своєму відеозверненні.

«Тепер щодо переговорів з Російською Федерацією. Щоденно у відеоформаті говорять представники делегацій наших країн. У нашої делегації завдання чітке – зробити все, щоб відбулася зустріч президентів. Зустріч, на яку, я впевнений, очікують люди», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що, звісно, така зустріч - «це складна історія», важкий, але потрібний шлях».

«І наша мета – щоб у цій боротьбі, у цій переговорній складній роботі, Україна отримала необхідний результат. Необхідний для нас, для миру і для безпеки. Щоб ми мали гарантії – нормальні, дієві. Не як за «Будапештом» і не як у нашому небі. А такі, щоб українці могли сказати: ось це працює, ось це – гарантії. Говорити потрібно», - наголосив Президент.

При цьому, як позитивний приклад попередніх раундів переговорного процесу він назвав організацію 10 гуманітарних коридорів.

«Спрацювали понад десять гуманітарних коридорів. Київська область, Луганська область... За добу врятовано 5550 людей. За шість днів – вже понад 130 тисяч. Говорити потрібно. І це також – завдяки переговорам. Маємо це розуміти», - зазначив Зеленський.

Крім того, за словами Зеленського, Україна відчуває підтримку цих країн іноземних партнерів.

Нагадаємо, що радник ОПУ Подоляк повідомив, коли заплановані наступні переговори між Україною та РФ.

Подоляк наголошує, що представники російської делегації на переговорах вже не ультимативно що-небудь говорять, а уважно слухають пропозиції України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив за те, щоб провести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним у Єрусалимі.

Раніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про прогрес у переговорах із Україною. Натомість очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба спростував його слова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: