Вісімнадцята доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
Противник для нарощування угруповань у Поліському, Таврійському та Південнобузькому операційних районах здійснює формування та проводить переміщення стратегічних резервів у наші кордони.
Ілюстративне фотоDepo.ua

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 18-ї доби російсько-української війни.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ в понеділок, 14 березня.

Зазначається, що противник для нарощування угруповань у Поліському, Таврійському та Південнобузькому операційних районах здійснює формування та проводить переміщення стратегічних резервів у наші кордони.

На Волинському напрямку війська РФ проводили демонстраційні дії підрозділами зі складу ЗС Білорусі вздовж українського держкордону.

На Поліському напрямку підрозділи окупаційних військ проводили заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, удосконалювали логістичне забезпечення. З метою виключення раптовості дій з боку ЗСУ противник активно веде розвідку.

Росія втратила боєздатність 31 БТГ і почала мобілізацію в ОРДЛО та Криму - БудановКерівник розвідки зазначив, що РФ перекидає нові підрозділи зі Східного та Центрального військових округів.

На Сіверському напрямку противник зосередився на перегрупуванні, поповненні запасів, підготовці до відновлення наступу в напрямку Броварів.

На Слобожанському напрямку ворог намагається закріпитися на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ і робить спроби відновити наступальні дії на Харків і Суми.

На Ізюмському напрямку в результаті активних наступальних дій українських захисників противник зазнав втрат в районі н.п. Топольське, Шпаківка, Донецьке та відступив.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії, зосереджуючи основні зусилля на просуванні в напрямку Сєвєродонецька. Безуспішними залишаються спроби захопити Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку противник намагається вести рейдові дії та закріпитися на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, що під Мелітополем ЗСУ знищили величезну колону техніки і штаб окупантів.

Напередодні у Генштабі озвучили втрати ворога від початку війни.

Також нагадаємо, що ЗСУ відбили та показали польову кухню окупантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: