Макрон вважає, що Україну в умовах війни не варто приймати до ЄС

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не вважає за можливе розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу в умовах війни з РФ.
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не вважає за можливе розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу в умовах війни з РФ.

Його слова наводить французький портал BFMTV у середу, 10 березня.

Унікальна ситуація, в якій можливо все: експерти оцінили ймовірність вступу України до ЄСПолітологи розповіли, чи дійсно Україна зараз отримала шанс на вступ до Європейського Союзу.

«Чи можемо ми відкривати процедуру приєднання з воюючою країною? Я так не думаю», - сказав президент Франції незадовго до початку європейського саміту у Версалі.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, у свою чергу, заявив, що не бачить можливості швидкого приєднання України до ЄС. Такої прискореної процедури вступу, за його словами, немає, повідомляє ЄП.

Рютте при цьому сказав, що Нідерланди стали однією з країн, яка першою вийшла з військової підтримкою України, і однією з перших, хто виступив за потужний санкційний пакет проти Росії.

«Не повинно бути жодних сумнівів у тому, що Нідерланди та Україна стоять пліч-о-пліч, але немає такої речі, як прискорений вступ. Його немає», - заявив нідерландський прем'єр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав заяву про вступ до ЄС на п’ятий день після початку російського вторгнення. Він попросив блок дозволити Україні негайно набути членства відповідно до спеціальної процедури.

У той же день ЄС офіційно розпочав процедуру розгляду заявки України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: