Ми вже досягли стратегічного перелому: Зеленський закликав українців триматися

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 11 березня заявив, що Україна стоїть проти нападу Росії вчетверо довше, ніж на це розраховував президент РФ Путін.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 11 березня заявив, що Україна стоїть проти нападу Росії вчетверо довше, ніж на це розраховував президент РФ Путін. Зараз, для остаточної перемоги, потрібно ще трохи сил та терпіння.

Ми наводимо головні тези звернення Зеленського у п'ятницю, 11 березня.

Чи планує Путін нападати на інші європейські країни: Зеленський відповів на запитанняВійна РФ з Молдовою, Польщею та іншими європейськими країнами видається цілком можливою українському президенту. Він вважає, що такі висновки можна зробити з виступів російських пропагандистів.

«Ми виборюємо нашу свободу вже 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення. Вчетверо довше! Проти армії, яка вважалася однією з найсильніших у світі. Яка сподівалася, що українці здадуться. Сподівалася, що хтось зустрічатиме з квітами російські прапори на українських вулицях. Але українці – горді люди, які завжди захищають своє та не віддадуть окупантам жодного клаптика землі. Жодного відсотка свободи», - сказав він.

За словами президента, він розуміє, що через 16 днів війни багато хто став відчувати втому і нетерпіння.

«Ще потрібен час. Ще потрібне терпіння. Наша мудрість, енергія. Уміння робити свою роботу по максимуму, щоб ми разом дійшли до перемоги. Неможливо сказати, скільки днів нам ще звільняти нашу українську землю. Але можливо сказати – ми це зробимо! Бо ми цього прагнули. Бо стратегічного перелому ми вже досягли. Ми вже йдемо до нашої мети, до нашої перемоги. Це вітчизняна війна. Війна з дуже впертим ворогом. Який не звертає уваги на тисячі своїх убитих людей, убитих солдатів. Який збирає по всій Росії зараз резервістів та строковиків, щоб кинути їх у пекло цієї війни», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що через постійні обстріли в частинах Сумської, Київської та Донецької областей немає електрики, тепла, газу та води. Це — гуманітарна катастрофа.

Президент заявив, що очікує вже сьогодні на нові санкційні рішення партнерів України.

«Росія повинна платити за цю страшну війну. Платити щоденно! Вчора відбулась дуже важлива зустріч лідерів країн Європейського Союзу. Довга, предметна. Ми знаємо, що говорили на цій зустрічі. Всі лідери. Хто конкретно говорив. Хто підтримував. Хто мовчав. А хто старався, щоб формулювання були все ж таки недостатніми – для України, Європи і для нашої спільної свободи...Як ми оцінюємо ухвалене рішення? Дуже просто: треба сильніше. Це не те, що ми чекаємо... Євросоюз має зробити більше. Для України. І собі. Ми цього очікуємо. Усі європейські народи на це очікують», - сказав Зеленський.

Він додав, що сьогодні влада організувала 12 гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів.

«Вантажі з продовольством, водою та ліками вже в дорозі. Ізюм, Енергодар, Волноваха, Пологи, Буча, Гостомель, Бородянка, Андріївка, Микуличі, Макарів, Козаровичі, звичайно, Маріуполь», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський застеріг Росію від можливого застосування хімічної зброї.

Також він заявив, що готовий до переговорів з Путіним у будь-який час.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: