ЗСУ проводять успішні контратаки за всіма напрямками – Резніков

Читать на русском
Російських загарбників в Україні ще багато, проте вони вже втратили ініціативу. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.
facebook.com/reznikovoleksii

Російських загарбників в Україні ще багато, проте вони вже втратили ініціативу.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook 11 березня.

Війна в Україні: скільки військових уже втратила російська арміяЗа добу Росія втратила в Україні 266 військових, 18 танків та кілька одиниць іншої техніки. З початку вторгнення втрати перевищили 12 тисяч людей.

«Наші воїни здійснюють активну оборону та проводять успішні контратаки за всіма напрямками», - написав він, додавши, що противник, отримавши відсіч від ЗСУ, вбиває мирних жителів.

Резніков пообіцяв, що жоден військовий злочинець не сховається. Він також наголосив на складній ситуації в Маріуполі, назвавши її «геноцидом».

Резніков додав, що українським військовим у четвер, 10 березня, на місяць раніше за встановлений термін перераховано 12,5 млрд гривень. Це виплати додаткової винагороди на час дії воєнного стану.

«Це перший транш за лютий – початок березня. Після систематизації бойових наказів підуть інші транші. Грошове забезпечення учасників бойових дій становитиме 100 тис. грн на місяць, за винятком премій за знищену техніку тощо. Ми робимо виплати на випередження, тому що хочемо, щоб військові почувалися захищеними», - пояснив міністр.

Він додав, що відомство на даний момент працює і над тим, щоб усі постачання армії від харчування, форми та боєприпасів здійснювалися вчасно.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна досягла стратегічного перелому.

Водночас у РФ заявили про готовність залучати до війни з Україною «добровольців із Близького Сходу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: