Генпрокуратура Німеччини розслідує можливі воєнні злочини РФ в Україні

Читать на русском
Генпрокуратура Німеччини розслідуватиме воєнні злочини Росії в Україні, зокрема, обстріл житлових будинків та цивільної інфраструктури.
spiegel.de

Генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк розпочав розслідування ймовірних воєнних злочинів російських військ в Україні.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Так, прокуратура працює над повідомленнями про використання в Україні касетних бомб, про удари по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі, газопроводах, ТЕЦ та сховищу ядерних відходів.

У центрі уваги будуть і так звані списки цілей, які, як стверджуються, планують ліквідувати російські чи чеченські підрозділи в Україні.

Згідно з Міжнародним кримінальним кодексом, федеральний прокурор може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ підтримало ініціативу створення спеціального Трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України.

Раніше Міжнародний кримінальний суд у Гаазі розпочав розслідування можливих воєнних злочинів, скоєних в Україні під час російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: