Конгрес вимагає від Байдена негайної передачі Україні винищувачів НАТО та Східної Європи – ЗМІ

Читать на русском
Сенатори хочуть, щоб Вашингтон взяв на себе зобов'язання замінити будь-які радянські літаки, передані на користь України, модернізованими літаками зі США.
Ілюстративне фотоThe Washington Post

Члени Конгресу США чинять сильний тиск на адміністрацію президента Джозефа Байдена з метою змусити останнього гарантувати країнам НАТО заміну переданих Україні радянських винищувачів модернізованими американськими літаками.

Про це повідомляє Reuters.

Вторгнення в Україну: скільки солдатів і техніки втратила російська арміяРосійська армія втратила в Україні понад 11 тисяч людей, майже тисячу бойових броньованих машин, 290 танків та іншу техніку.

Вказується, що 7 березня сенатор Боб Менендес, голова комітету Сенату з міжнародних відносин, надіслав листа державному секретареві Ентоні Блінкену та міністру оборони Ллойду Остіну. У листі він закликав їх дозволити Вашингтону взяти на себе зобов'язання замінити будь-які передані на користь України радянські літаки модернізованими літаками із США.

«Я підтримаю зусилля Сенату щодо реалізації заходів щодо компенсації нашим союзникам, які надають свої літаки для оборони України» - написав він.

Окрім Менендеса, з аналогічними проханнями звернулися сенатори Роберт Портман, Майкл МакКолл, Тім Райан та Марсі Каптур.

Нагадаємо, що європейські країни збиралися передати Україні 70 літаків МіГ-29 та Су-25. Але згодом стало відомо, що країни Євросоюзу раптово передумали.

Росія погрожувала, що передача Україні бойових літаків будь-якою країною означатиме залучення цієї країни до війни в Україні.

У Білому домі говорили, що США працюють із Польщею над можливістю передачі Варшавою винищувачів Україні, а також проводять консультації з іншими союзниками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: