Петиція до НАТО про закриття неба над Україною набрала потрібну кількість голосів

Читать на русском

Петиція з вимогою до НАТО зробити над Україною безпольотну зону набрала вже понад мільйон голосів. Це більше, ніж потрібний мінімум.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм у Facebook.

Енергоатом нагадав, що Україна просила закрити небо для запобігання ядерній катастрофіЗвернення було зроблено з метою запобігання та недопущення ядерної катастрофи світового масштабу у зв’язку з воєнними діями РФ біля та на території ядерних об’єктів України.

«Ми з вами за два дні унеможливили – зібрали мільйон підписів під петицією до НАТО про закриття силами Альянсу неба над Україною. Петиція висуває такі вимоги: закрити повітряний простір над Україною, запровадити в Україні миротворчі війська НАТО, надати військову допомогу Києву», – написав він.

Він додав, що на сьогоднішній день можливості НАТО в галузі електронного контролю над наведенням на цілі у повітряному просторі з використанням космічних систем дозволяють повністю закрити небо на Україною від атак російськими крилатими ракетами та літаками, які знищувалися б ще в момент перетину українського кордону.

«У такому разі будь-яка мета в повітряному просторі України, що з'являється, знищується силами НАТО на відстані декількох сотень кілометрів з нейтральної зони», – зазначив Найєм.

Петицію-звернення до НАТО про закриття повітряного простору над Україною було розміщено на сайті Open Petition 26 лютого. Станом на ранок 4 березня вона зібрала 1 095 893 голосів (109% від мети).

«Ми, люди по всьому світу, просимо країни-члени НАТО закрити повітряний простір над Україною та ввести в Україну миротворчі війська НАТО, надати військову допомогу Києву та підтримати український народ, як це було зроблено, наприклад, в Ізраїлі», - йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський знову закликав російського президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Раніше США закрили небо для російських літаків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: