Вимоги Путіна щодо України неприйнятні – Макрон

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон назвав неприйнятними вимоги президента РФ Володимира Путіна, які він висуває для припинення війни в Україні.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав неприйнятними вимоги президента РФ Володимира Путіна, які він висуває для припинення війни в Україні.

«Я маю бути реалістом. Ми постійно залучені до переговорів із президентом Путіним. До останніх хвилин перед початком війни, і після його оголошення розпочати війну, ми намагаємося вести переговори та домогтися припинення вогню. Але я повинен зізнатися, що умови, які висунув Путін, є неприйнятними для будь-кого», - сказав Макрон перед початком саміту лідерів ЄС у Версалі.

За його словами, на сьогодні питання полягає в тому, чи готовий Путін у принципі зараз вести відверті переговори та щось запропонувати.

«Але сьогодні я дивлюся на факти, і факти такі: Росія вирішила розпочати війну, Росія бомбардує Україну, Росія бомбардує цивільних і паралельно веде переговори. Але ці переговори нічого не дають. Скажу чесно, я не бачу можливості припинення вогню найближчим часом», – додав французький лідер.

У той же час Макрон вважає нереальним вести переговори про вступ до ЄС із країною, яка перебуває у стані війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: