ООН заперечує, що заборонила співробітникам вживати слово «війна» щодо нападу РФ на Україну

Читать на русском

ООН заперечує, що її співробітникам було заборонено використати слова «війна» та «вторгнення» щодо нападу Росії на Україну.

Організація Об'єднаних Націй заперечила, що її співробітникам наказали не використати слова «війна чи вторгнення» щодо нападу Росії на Україну.

Про це в електронному листі Guardian повідомив офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик.

За його словами, це «просто не той випадок, коли співробітникам було надано вказівку не використовувати такі слова, як «війна» та «вторгнення», для опису ситуації».

Він вказав на недавній твіт заступника генерального секретаря ООН Розмарі ДіКарло, в якому містився коментар «ця війна безглузда».

«Так само генеральний секретар використав широкий спектр слів у своїх заявах і зауваженнях для преси, щоб описати те, що відбувається», — йдеться у матеріалі Guardian.

Там уточнили, що співробітники ООН, з якими зв'язалася Guardian, не отримали електронною поштою заборону на слова.

Також на повідомлення про заборону від ООН відреагував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, деякі країни розв'язують війни, тому що ООН не завжди може вдарити по руках.

«Фейк про ООН, яка не хоче називати «війну РФ війною» - це інформаційна провокація РФ, яка хоче створити враження, що має право вбивати громадян України і на це ніхто не буде звертати уваги. РФ = війна», - написав він.

Нагадаємо, раніше видання Irish Times повідомило, що Організація Об'єднаних Націй нібито заборонила своїм співробітникам називати дії Росії в Україні «війною» або «вторгненням».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: