В Україні не знали, що датою нападу Росії стане 24 лютого – ОПУ

Читать на русском
Влада України не знала, що президент РФ Володимир Путін почне вторгнення в Україну саме 24 лютого.
Фото: twitter.com/Podolyak_M

Влада України не мала точної інформації про те, що президент РФ Володимир Путін почне вторгнення в Україну 24 лютого.

Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю УП, опублікованому в середу, 9 березня.

Кулеба повідомив, чого чекати від зустрічі з Лавровим та що буде на столі переговорівГлави МЗС України та Росії Дмитро Кулеба та Сергій Лавров 10 березня проведуть зустріч у турецькій Анталії.

«Ні, конкретної дати 24 лютого не було. Дат було багато: 20, 22, 16 лютого. Американці теж не могли знати конкретний час і це не питання їх розвідки», - сказав Подоляк.

У нього також запитали, чому раніше влада України активно не реагувала на попередження Заходу про можливе повномасштабне вторгнення Росії.

«Інформаційна кампанія про можливий російський напад розпочалася десь із кінця жовтня минулого року. Для нас це було трохи дивно. Вони все це нагнітали, особливо у грудні та січні, але жодних дій превентивного характеру ніхто не робив. Тобто всі дії, які зараз наші партнери вживають, можна було заздалегідь частково робити – і тоді Росія могла б оцінити той обсяг проблем із економічного погляду», - відповів Подоляк. «Коли ми цю інформацію отримували, у нас розвідка теж працювала, і ми це бачили – готували управлінську інфраструктуру для воєнного стану. Але ми розуміли, що якщо ми почнемо в такому ж обсязі медійно тиснути на людей, то панічні настрої будуть такими, що ми б не втримали ситуацію. Війна війною, але до війни ми б повністю зламали всю економіку і сьогодні нам було б набагато складніше. А так з'ясувалося, що ми економічно та управлінськи готові до всього», - додав представник ВП.

Нагадаємо, 7 березня відбувся вже третій раунд українсько-російських переговорів щодо досягнення миру.

Завтра у Туреччині відбудуться переговори голів МЗС України та Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: