Українці налаштовані оптимістично: більшість вірять у перемогу та планують залишитися в країні – опитування

Читать на русском
Більшість опитаних українців вірять у те, що країна відобразить напад Росії. 42 відсотки опитаних вважають, що після про дружбу з росіянами не може бути мови.

Україна зможе відбити напад Росії – у це вірять 92% громадян країни, причому у всіх регіонах. Тільки 6% такої впевненості не має.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг», проведеного 8-9 березня (методом CATI – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Стало відомо, скільки росіян підтримують застосування сили проти України - опитуванняЧверть опитаних росіян заявили, що вважають такі можливі дії неправильними, ще чверть – не змогли відповісти на це запитання.

Опитування показало, що 91% українців, думаючи про ситуацію в країні, мають надію. І лише 6% відчувають глухий кут. Абсолютна більшість (97%) опитаних планує залишатися в Україні найближчим часом.

Щодо термінів перемоги у війні, то 57% вважають, що це відбудеться найближчими тижнями. Ще 18% вважають, що війна триватиме кілька місяців, 9% – півроку чи рік.

Понад 80% опитаних сказали, що допомагають у захисті України: 39% – як волонтери, 37% – фінансово. Також 18% беруть участь в інформаційному опорі, 12% продовжують працювати в критичній інфраструктурі. 10% українців наголосили, що є учасниками територіальної оборони.

42% опитаних українців вважають, що про відновлення дружніх стосунків українців із росіянами взагалі не може бути мови. 22% вважають, що це можливо через 20-30 років після закінчення війни, 18% – через 10-15 років. Тільки 12% вважають, що це можливо через кілька років.

Нагадаємо, опитування, проведене 1 березня, зафіксувало, що 88% громадян України у всіх регіонах вірять у те, що країна зможе відбити напад Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: