Енергопостачання ЧАЕС: в Укренерго відмовляться від допомоги Білорусі

Читать на русском
Україна відреагувала на заяву Лукашенка про те, що на Чорнобильську АЕС буде відправлено фахівців з Білорусі для того, щоб відновити енергопостачання об'єкта.
Getty Images

У національній енергетичній компанії «Укренерго» відреагували на заяву Олександра Лукашенка про те, що на Чорнобильську АЕС буде відправлено фахівців з Білорусі для того, щоб відновити енергопостачання об'єкта.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Ситуація у Чорнобилі є загрозою для всієї Європи, і для самої РФ – ПодолякСитуація із припиненням енергопостачання ЧАЕС – загроза для всієї Європи та для самої Росії. Але РФ веде війну у дусі середньовіччя, тому її дії не дивують.

«Укренерго не потребує допомоги білоруської сторони ремонту пошкоджених російськими обстрілами високовольтної лінії, які живили Чорнобильську АЕС. Ми потребуємо припинення вогню та пропуску наших ремонтних бригад, які з учора чекають згоди виїхати на ремонт», - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що у них все готове для негайного ремонту лінії та відновлення електроживлення ЧАЕС, яка знеструмлена вже понад добу.

«Просто припиніть обстріл та дайте допуск нашим ремонтним бригадам! Усі повідомлення російських та білоруських ЗМІ про загоєння ЧАЕС з боку Білорусі – провокація, спрямована на загострення ситуації», - заявляють в Укренерго.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена внаслідок дій російської армії. Як повідомлялося, у такому режимі станція може бути не більше 48 годин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: