Зустріч із Лавровим: Кулеба назвав три вимоги України

Читать на русском
Дмитро Кулеба напередодні зустрічі із Лавровим назвав три головні вимоги України на переговорах. Одна з них – звільнення українських територій.
Фото: УНІАН

В Анталії (Туреччина) завтра, 10 березня, відбудеться зустріч міністра закордонних справ Дмитра Кулеби із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

У відеозверненні Кулеба назвав три основні вимоги України на цих переговорах.

Умови Кремля для припинення війни: Зеленський висловив свою позиціюВолодимир Зеленський заявив, що охолов щодо членства в НАТО, оскільки Альянс не готовий прийняти Україну та боїться конфронтації з Росією.

Кулеба розповів, що Україна ретельно готується до переговорів, але очікування від них стримані. «Відверто вам скажу, що очікування від переговорів у мене стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань. Але, звичайно, витискати по максимуму. Наш інтерес це: припинити вогонь, звільнити наші території та третій пункт – вирішити усі гуманітарні питання. Вже не питання, а катастрофи, створені російською армією», – наголосив міністр.

Результат переговорів, за словами Кулеби, залежить від того, з якими інструкціями приїде Лавров. «Ми сильні, ми впевнені в собі, ми витискатимемо максимум на користь України. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання, яке залежить, зокрема, від того, з якими інструкціями та директивами їде на ці переговори пан Лавров. Сподіваюся, що він підійде до цих переговорів добросовісно, не з пропагандисткою перспективи, а справді із завданням знайти рішення, як припинити цю війну, розв'язану Росією», – сказав Кулеба.

Нагадаємо, 7 березня відбувся третій раунд українсько-російських переговорів. За словами Михайла Подоляка, особливих результатів вони не дали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: