Росія запустила фейк про «єврейські погроми» у Житомирській області

Читать на русском
Російська пропаганда запустила новий фейк про Україну – нібито на Житомирщині місцеве населення влаштовує єврейські погроми.

Російська пропаганда запустила фейк про нібито переслідування євреїв у Житомирській області. На зарубіжних ресурсах почали розміщувати статті, де стверджується, що «місцеве населення влаштовує погроми».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У СБУ зазначили, що це «брехня, за рахунок якої ворог намагається посіяти міжнаціональний розбрат усередині нашої країни».

Російські фейки спростував головний рабин Житомира Шломо Вільгельм. «Україна – вільна демократична країна. Тут мирно та дружно живуть люди всіх національностей, тут виросли мої діти, які навчалися у школі, де викладають українською мовою. Про який нацизм може взагалі йтися? Я закликаю всіх відповідально ставитися до будь-якої інформації, перевіряти все через надійні та чесні ресурси, не довіряти хайповим заголовкам на сумнівних веб-сайтах. Давайте розумнішим і не дозволимо режисерам і технологам цієї війни реалізувати свої смертоносні сценарії», – заявив він.

Зазначимо, 1 березня російські війська обстріляли територію у Києві, де знаходиться меморіальний комплекс Бабин Яр.

Нагадаємо, раніше хакери зламали деякі сайти регіональних органів влади та місцевого самоврядування та поширили фейкові заяви президента Зеленського про капітуляцію України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: