РФ готується обстрілювати житлові квартали своїх міст, щоб звинуватити в цьому Україну – РНБО

Читать на русском
Росія готується до реалізації звичного для себе сценарію – обстрілу своїх мирних міст, щоб звинуватити в цьому українських військових.
Ілюстративне фото

Росія готується до провокацій, які передбачають обстріл житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону, щоб звинуватити в цьому Україну.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«В умовах фактичної поразки військового вторгнення в Україну російська влада готується до реалізації передбачуваного сценарію, який передбачає обстріл житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону та подальше звинувачення у цьому українських військових. Це, за задумом кремлівської верхівки, буде використано як основу для оголошення в Росії загальної мобілізації», – йдеться у повідомленні.

Ці провокації, вважають у РНБО, супроводжуватимуться численними жертвами серед мирного населення з метою створення «картинки». Подібні сценарії Росія неодноразово використовувала як привід для бойових дій в Афганістані, Чечні та Абхазії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові планують обстріляти свої села на кордоні з Україною, щоб звинуватити нашу країну «в атаці цивільного населення РФ».

Крім того, за даними ДПСУ, Росія планує використовувати для провокацій у південних регіонах України примусово мобілізованих мешканців «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: