У Харкові окупанти артилерією знищили офіс омбудсмена Денісової

Читать на русском
Російські військові обстріли знищили у Харкові офіс уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової.
t.me/denisovaombudsman

Російські військові обстріли знищили у Харкові офіс уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

Про це омбудсмен сама повідомила Telegram.

Зеленський відреагував на авіаудар по лікарні у МаріуполіПрезидент України Володимир Зеленський назвав звірством ракетний удар у Маріуполі по дитячій лікарні.

«Російська армія продовжує наступ на права людини в Україні. На фото знищено артилерією ворога мій офіс у м. Харків. На щастя, мої колеги перебували у бомбосховищі та не постраждали», — написала Денісова.

Обстріл у денний час цивільного об'єкта, в якому можуть перебувати лише громадянські люди, є свідченням вибіркового спрямування військових дій саме проти мирного населення, зазначила вона.

Денісова також повідомила, що вже тиждень немає зв'язку з двома співробітниками секретаріату уповноваженого, які перебували у Маріуполі та у селищі Микільське поблизу Волновахи у Донецькій області, та з працівником з Ірпеня Київської області. Їхня доля невідома.

Ще двоє працівників залишаються у тимчасово окупованому Херсоні.

«Звертаюся до верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет, комісара з прав людини Ради Європи Дуні Міятович, президента GANHRI Карлоса Ернесто Камарго Ассіса, голови ENNHRI Каролін Феннел вжити всіх можливих заходів у рамках вашого мандату для створення безпечних коридорів для виведення оточених чи окупованих міст РФ та посилення санкційного тиску на державу-агресора для виведення військ з України», — додала омбудсмен.

Нагадаємо, сьогодні Росія здійснила авіаудари по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі. Кількість жертв поки що невідома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: