Країни Балтії мають намір збільшити контингент НАТО на своїй території

Читать на русском
Для стримування агресії Росії країни Балтії ведуть переговори з союзниками щодо розширення військової присутності на своїй території.
фото ЕРА

Для стримування агресії Росії країни Балтії ведуть переговори з союзниками щодо розширення військової присутності на своїй території.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас, пише Reuters.

«Звичайно, ми обговорюємо з нашими союзниками можливість збільшення їхньої присутності тут, щоб діяти як стримуючий фактор», - заявила вона, не повідомивши подробиць.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому вона додала, що країни Балтії мають свої побоювання. Каллас наголосила, що збільшення чисельності існуючих підрозділів є можливим.

Захід може вести конструктивні переговори з Москвою, але при цьому має дати зрозуміти Кремлю, що у разі ескалації ситуації в Україні доведеться заплатити високу ціну як економічні санкції, заявила чиновниця.

«Я думаю, що ми не повинні потрапляти в пастку, обговорюючи, що Захід міг би зробити, тому що Захід не зробив нічого поганого. Захід не формував військових груп для нападу на Росію», - додала прем'єр Естонії.

Підрозділи НАТО були розміщені у Литві, Латвії, Естонії та Польщі після того, як Росія окупувала Крим у 2014 році. У кожному їх налічується трохи більше 1 000 військовослужбовців.

Сьогодні генсек НАТО Столтенберг повідомив про те, що Росія не має права вето щодо вступу України до НАТО. Це вирішуватиме лише Альянс.

Раніше ми писали про те, що США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. Водночас, США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.

Також нагадаємо, що Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: