В Естонії заявили, що Росія несе реальну загрозу Європі

Читать на русском
В Естонії вважають, що Москва не зацікавлена у мирі; Росія розглядає Європу, як територію для завоювання, а не як сусідів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія є реальною загрозою для Європи і всього цивілізованого світу, оскільки Москва не зацікавлена в настанні миру і співіснуванні з західними країнами.

Про це заявив Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, повідомляє естонське видання Рostimees.

«Безпека нашого континенту й Альянсу знаходиться під реальною загрозою. Східний сусід Євросоюзу не бажає сам жити в мирі та демократії й не дає цього іншим» - заявив міністр.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Глава естонського Міноборони вважає, що Росія розглядає Європу, як територію для завоювання, а не як сусідів.

«Деякі країни для неї всього лише території для завоювання, а не самостійні держави, де у народів є своя мова, культура і невід'ємне право вибирати свій шлях розвитку і, виходячи з цього, своїх партнерів» - заявив він.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен і представники країн Бухарестської дев'ятки (Болгарія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Румунія, Чехія та Естонія) обговорили ситуацію, яка склалася навколо кордонів України і питання, що стосуються НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: