Литва закликала посилити безпеку країн Балтії військами США

Читать на русском
У Литві закликали посилити безпеку країн Балтії за допомогою американських військ, оскільки регіон стурбований зосередженням військ РФ біля України.
Фото my.ua

У Литві закликали посилити безпеку країн Балтії за допомогою американських військ, оскільки регіон стурбований зосередженням військ РФ біля України.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа.

Він зауважив, що російське військове нарощування на східному кордоні НАТО змінює ситуацію з безпекою.

«Критично важливо посилити регіональну безпеку країн Балтії додатковими військами із США та прискорити співпрацю у галузі військових закупівель», – вважає Науседа.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Відомо, що з 2019 року Сполучені Штати розміщують у Литві групи чисельністю близько 500 військовослужбовців та техніки на ротаційній основі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що кілька європейських країн, серед яких Литва, Швеція та Данія також підвищили рівень боєготовності своїх військових через загрозу російської агресії. Фінляндія також підвищила рівень боєготовності власних військових. Однією з причин є загроза російського вторгнення в Україну.

Раніше ми повідомляли, що в Угорщині стурбовані можливим напливом українських біженців у разі вторгнення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: