Голова Сумщини повідомив, скільки за день було евакуйовано людей із Сум

Читать на русском
Сьогодні розпочався перший етап евакуації мирних мешканців Сум. Їх вивозитимуть до Полтавської області.
Кирило Тимошенко

Сьогодні, 8 березня, з Сум було евакуйовано 3,5 тис. людей з них 1,7 тис. іноземних студентів.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький в ефірі загальноукраїнського телемарафону.

«Люди дуже налякані після вчорашнього бомбардування житлових кварталів у Сумах. До речі, у результаті ударів ворога загинуло три дитини. Ворог постійно гатить з градів по інших містах області – Великій Писарівці, Краснопіллі, Охтирці, Лебидину. В селі Ворожба орки виводять людей із власних будинків, а потім спалюють на їх очах, змушуючи дивитися. Також грабують, вбивають, мародерствують – таке враження, що ці люди прийшли сюди знущатися над українцями», – наголосив Живицький.

У Сумах жертвами нічного авіаудару стали 7 дорослих та двоє дітейУ Сумах внаслідок нічного авіанальоту та бомбардування російськими окупантами житлового сектора загинули дев'ятеро осіб, серед яких двоє дітей.

При цьому, керівник Сумської ОДА зазначив, що під час підготовки до евакуації, були проблеми з пошуком транспорту, оскільки частина місцевих перевізників відмовилася. Водночас виручило керівництво Полтавської області, надавши 30 автобусів, які спочатку привезли до Сум гуманітарний вантаж і ліки, а потім вивезли мирних людей.

«За три кілометра від точки збору людей була провокація. Попри це багато людей власнимм автівками виїхали з Сум», – додав Живицький.

Згідно зі словами губернатора Сумщини, багато населених пунктів колишнього Лебединського районі наразі перебувають без електроенергії, води та зв’язку.

Нагадаємо, раніше окупанти зірвали евакуацію другої колони біженців із Сум на Полтаву. Перша колона біженців змогла залишити місто.

Також ми писали, що за 13 днів війни України з Росією понад два мільйони українських громадян були змушені втекти до європейських країн, рятуючи своє життя від російської агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: