Світовий банк виділить Україні понад 700 млн доларів

Читать на русском
Світовий банк затвердив додатковий пакет допомоги Україні у розмірі 723 млн доларів. Володимир Зеленський уже відреагував.
Getty Images

Світовий банк затвердив додатковий пакет допомоги Україні під назвою «Фінансування відновлення України після економічної надзвичайної ситуації» або «Вільна Україна» обсягом 723 млн доларів.

Про це повідомляється на сайті банку.

Пакет складається з додаткового кредиту на 350 млн доларів та гарантій на суму 139 млн доларів, а також безоплатного фінансування у розмірі 134 млн доларів та паралельного фінансування у розмірі 100 млн.

«Швидка виплата підтримки допоможе уряду надавати критично важливі послуги українському народу, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення», – зазначили у Банку.

Найближчими місяцями група Світового банку готує пакет підтримки України на суму 3 млрд доларів, а також додаткову підтримку сусідніх країн, які приймають українських біженців.

Президент Володимир Зеленський вже подякував Світовому банку за допомогу.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд готує екстрену допомогу Україні.

4 березня рада директорів Європейського інвестиційного банку схвалила негайну фінансову підтримку України у розмірі 668 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: