Кулеба розповів, скільки допомоги зібрали за тиждень дипломати та українські спільноти

Читать на русском
Кулеба подякував кожному донору за внесок, однак зауважив, що цих досягнень досі не достатньо.
Цензор.нет

Протягом першого тижня російського вторгнення українські дипломати разом з українськими спільнотами за кордоном мобілізували та зібрали 1,6 тис. т гуманітарної підтримки, 66 тис. одиниць захисту, 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на брифінгу.

«Протягом першого тижня агресії дипломати мобілізували та зібрали 1 643 тонн гуманітарної підтримки, 66 384 одиниць захисту, включаючи зброю, амуніцію та спорядження. Разом з українськими спільнотами за кордоном, і моя особлива подяка їм, ми зібрали 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів до рахунків НБУ і інших рахунків, створених, щоб допомогти Україні в цей темний час», - повідомив міністр.

При цьому, Кулеба подякував кожному донору за внесок, однак зауважив, що цих досягнень досі не достатньо, і закликав активізувати тиск на Росію та посилити українську оборону для перемоги.

Нагадаємо, що США виділять майже 3 млрд дол. на підтримку гуманітарних служб в Україні та Польщі.

Також, у Раді ЄС домовилися активувати Директиву про тимчасовий захист для громадян і жителів України, які рятуються від війни, розпочатою Росією. Політичної згоди щодо цього досягли міністри внутрішніх справ або юстиції країн ЄС на своєму засіданні в Брюсселі у четвер, 3 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: