Європейський інвестиційний банк схвалив пакет допомоги для України

Читать на русском
Україна протягом кількох днів отримає 667 млн євро від Європейського інвестиційного банку.
Слово і діло

Рада директорів Європейського інвестиційного банку схвалила негайну фінансову підтримку України у розмірі 668 мільйонів євро.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ЄІБ.

Уряд працює над створенням 4 фондів, кошти з яких підуть на відновлення України — ШмигальПрем'єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до населення та наголосив, що Україна переходить до тотального спротиву.

«Це допоможе українській владі задовольнити найнагальніші фінансові потреби, у тому числі закупити харчі, медикаменти та паливо для своїх громадян. Негайна підтримка буде доступна протягом кількох днів», – розповіли у ЄІБ.

Крім того, в Європейському інвестиційному банку вирішили продовжувати подальші ініціативи в рамках пакету солідарності для України:

  • фінансування критично важливих потреб в інфраструктурі в Україні шляхом перепрофілювання зобов'язань щодо інфраструктурних проєктів для задоволення невідкладних потреб в інвестиціях та реконструкції. Вони охоплюватимуть транспорт, енергетику, міський розвиток та цифрові інвестиції.

  • Допомога у відновленні всього, що зруйнувала російська армія, шляхом фінансування нової життєво важливої економічної та соціальної інфраструктури.

Крім того, експерти ЄІБ зараз оцінюють потреби сусідніх з Україною країн та країн ЄС, які приймають біженців.

Нагадаємо, Україна під час війни отримала міжнародну фінансову, технічну та гуманітарну допомогу на 15 млрд доларів в еквіваленті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: