МВФ готує екстрену допомогу Україні

Читать на русском
Рада директорів Міжнародного валютного фонду наступного тижня розгляне заявку України на екстрене фінансування.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду наступного тижня розгляне заявку України на екстрене фінансування.

Сума у ​​розмірі 1,4 мільярда доларів може бути виділена у рамках Інструменту швидкого фінансування, йдеться у повідомленні фонду.

Рада директорів МВФ провела засідання 4 березня під головуванням директора-розпорядника Кристаліни Георгієвої. Персонал поінформував про економічні наслідки війни в Україні та про можливу прискорену фінансову допомогу.

«Війна в Україні призводить до трагічних людських жертв та страждань, а також завдає величезної шкоди фізичній інфраструктурі України. Вона викликала хвилю понад 1 мільйон біженців у сусідні країни», - заявили у МВФ.

За даними МВФ, крім людських жертв, економічні збитки вже значні. Морські порти та аеропорти закриті та пошкоджені, пошкоджені або зруйновані багато шляхів та мостів.

«Хоча дуже складно оцінити потреби у фінансуванні саме на цьому етапі, вже зараз ясно, що Україна зіткнеться із значними витратами на відновлення та реконструкцію», - зазначають у фонді.

Водночас санкції, оголошені проти Центрального банку Російської Федерації, серйозно обмежать його доступ до міжнародних резервів для підтримки своєї валютно-фінансової системи. Міжнародні санкції щодо банківської системи Росії та виключення низки банків із SWIFT істотно підірвали здатність Росії отримувати платежі за експорт, оплачувати імпорт та брати участь у транскордонних фінансових операціях.

Раніше Зеленський обговорив із директором МВФ фінансову підтримку України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: