Війна Росії проти України: сьогодні відбудеться перше засідання суду в Гаазі

Читать на русском
У понеділок, 7 березня, відбудеться перше засідання Міжнародного кримінального суду у Гаазі у справі війни Росії проти України.

У понеділок, 7 березня, відбудеться перше засідання Міжнародного кримінального суду у Гаазі у справі війни Росії проти України.

Про це повідомив член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

У Росії відмовляються коментувати дані про свої втрати у війні проти УкраїниРосійське військове відомство відмовляється коментувати дані про загиблих військових у війні з Україною.

Він нагадав, що Міжнародний кримінальний суд передбачає відповідальність саме за воєнні, а не військові злочини. За ініціативою прокурорів МКС, суд вже почав збирати і фіксувати всі докази злочинів РФ в Україні.

Нардеп наголосив, що: воєнні злочини не мають строку давності, і ті, хто віддають злочинні накази, і ті хто їх виконує, будуть об'єктами переслідування на території будь-якої країни, яка ратифікувала Римський статут.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, за десять днів повномасштабної війни окупанти втратили понад 10 тисяч людей особового складу (вбитими та пораненими), понад 900 бойових броньованих машин, понад 200 танків і понад 400 одиниць автомобільної техніки.

Міністерство оборони України створило сайт «Ищи своих», на якому викладають фото та відео загиблих російських військових, щоб їх можна було ідентифікувати, документи загиблих і полонених та надають зворотний зв’язок.

Також радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що російських військовополонених зможуть віддавати їх матерям, якщо ті приїдуть за ними до Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: