Росія поступово знижує свої вимоги – Арестович

Читать на русском
Росіяни після тижня війни з Україною поступово знижують свої вимоги. Це говорить про провал їхнього плану.
фото Діалог

Росіяни після тижня війни з Україною поступово знижують свої вимоги. Вони розуміють, що досягти політичних цілей військовим шляхом їм не вдається.

Про це заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Зеленський знову закликав Путіна до переговорів: «Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори»Володимир Зеленський закликав Путіна прибрати свої війська з території України або сісти з ним за стіл переговорів.

«Дві речі, які слід розуміти. Перше, росіяни поступово знижують вимоги, скажімо так. Вчора було включення міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Якщо ми пильно подивимося на нього, то побачимо, що вони перестали говорити про денацифікацію. Вони заговорили навіть про те, що про позаблоковий статус не надто порушувалася тема. Йшлося про недопущення розміщення в Україні окремих видів наступальної зброї. Ось це зменшення міри вимог показує, що вони розуміють, що досягти політичних цілей їм не вдається військовим шляхом», – сказав Арестович.

Другим моментом він назвав виникнення розуміння про надання гуманітарної допомоги або гуманітарних коридорів в оточених містах або містах, що страждають від РФ.

«Це дуже добре, бо безпека мирних мешканців – це тема номер один для всіх, для миру. І ця домовленість буде підтримана широкою міжнародною спільнотою, що дуже добре для наших громадян з точки зору запобігання гуманітарній катастрофі», – додав радник ОПУ.

Водночас, за словами Арестовича, наразі сторони визначаються з датою та місцем проведення наступного раунду переговорів після консультацій у своїх столицях.

Нагадаємо, напередодні відбувся другий раунд переговорів. Сторони знову майже нічого не дійшли.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: