Основні зусилля російських окупантів зосереджено на оточенні Києва – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти намагаються оточити Київ, блокують Харків із півночі та готують провокації, щоб втягнути у війну збройні сили Білорусі.
ukrmilitary.com

Основні зусилля російських окупантів зосереджені на оточенні Києва та ослабленні опору у заблокованих населених пунктах.

Про це розповіли у Генштабі Збройних сил України.

«У ході виконання цього завдання угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та розпочали підготовку перекидання додаткових сил та засобів з Південного та Східного військових округів. Другі ешелони та більша частина оперативних резервів угруповань окупантів введені в операцію», – зазначили у Генштабі.

На Волинському напрямку противник перейшов у оборонні дії у районах населених пунктів Поліське та Кухарі. У Генштабі припустили, що окупант здійснюватиме провокації на кордоні, щоб втягнути у війну збройні сили Білорусі.

На Поліському напрямку угруповання окупантів проводить наступальну операцію у смузі Козаровичі, Вишгород, Фастів, Обухів, зосередження зусиль на напрямі Бишів, Українка. У боротьбі за кордони в районі населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів ворог частково втратив наступальний потенціал.

Основні сили противника блоковані та зупинені у районі Макарова. Окупанти відійшли від Бучі та аеродрому Гостомель.

Наступальний характер окупантів сповільнився, військові частіше здаються в полон — СБУУ Службі безпеки України повідомили, що наступальний характер російських окупантів сповільнився.

На Сіверському напрямку угруповання військ проводить наступальну операцію у смузі Остер, Зазим’я; Березань, Вишеньки, зосереджуючи зусилля на напрямках Києва. Одночасно ворог проводить перегрупування з метою продовжити наступ у напрямку Броварів.

На Слобожанському напрямку угруповання військ проводить наступальну операцію, зосереджуючи зусилля на напрямі Новомосковська. Блокує Харків із півночі. Захопив Балаклію. Противник не досяг успіху в районі Охтирки і зосередив основні сили в районі Гадяча та Зіньківа.

На Донецькому напрямку угруповання ворога продовжує наступальні дії для розвитку тактичного успіху на Новоайдарському, Волноваському та Маріупольському напрямках, вийшов у населений пункт Новоолександрівка. Маючи значну перевагу в техніці, противник оточив Маріуполь.

У Луганському напрямку ведуться бойові дії у напрямку Старобільська.

На Таврійському напрямку супротивник зосередив зусилля на напрямі Миколаїв – Вознесенськ. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів у складі у БТГр продовжує наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь. В операції запровадили десантно-штурмові підрозділи ЗС РФ у напрямі Миколаєва.

Окупанти були зупинені на Миколаївському напрямку, але мали частковий успіх у напрямку Вознесенська.

Крім того, росіяни перевозять із окупованого Криму злочинців із місць виконання покарань для організації заворушень у Миколаївській області.

«У всіх напрямках противник має втрати, демотивовані окупанти здаються в полон і кидають техніку. Ці трофеї допомагають бити російських загарбників», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, 2 березня прикордонники 5 прикордонного загону передовою групою спільно з підрозділами ЗСУ витіснили окупантів та вийшли на лінію державного кордону в Сумській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: