Уряд працює над створенням 4 фондів, кошти з яких підуть на відновлення України — Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до населення та наголосив, що Україна переходить до тотального спротиву.

Уряд починає працювати над створенням чотирьох фондів, кошти з яких підуть на відновлення України.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у новому відеозверненні.

Перший -Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури.

«Ми відновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожний дім, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок та лікарню! Кожен міст та дорогу!», - наголосив прем'єр.

Другий - Фонд відновлення та трансформації економіки.

«Ми будемо просити наших партнерів прийняти для нас так званий «український план Маршала». Нам потрібно не просто відновити економіку, ми будемо будувати нову європейську країну», - пояснив Шмигаль.

Третій - Фонд обслуговування та погашення боргу.

«Україна сьогодні, не зважаючи на війну, виконує всі свої зобов’язання. 1 березня Мінфін України здійснив купонну виплату в розмірі 292 мільйони доларів за єврооблігаціями. Але ми вважаємо, що світ має допомогати і підтримувати Україну, розуміючи який тягар сьогодні лежить на нас», - сказав глава уряду.

Четвертий - Фонд підтримки постраждалого бізнесу.

«Всі ми бачимо, скільки підприємців, компаній допомагають сьогодні нашим військовим, лікарям, звичайним українцям. Всі об’єднались заради спільної мети – вигнати ворога з нашої землі. І ми розуміємо, що наша задача – допомогти бізнесу повернутись до нормальної роботи, нормального життя, нормального існування», - наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше ми писали, що уряд підготував програму допомоги для українців, які втратили можливість працювати через війну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: