Україна під час війни отримала допомоги 15 млрд доларів в еквіваленті - НБУ

Читать на русском
Сумарна міжнародна підтримка України перевищує $15 млрд, із них у держбюджет – понад $5 млрд.
Фото: УНІАН

Сумарно міжнародна фінансова, технічна та гуманітарна підтримка для України сягає понад 15 млрд доларів в еквіваленті, з них понад 5 млрд – безпосередньо в бюджет.

Про це розповів очільник Національного банку України Кирило Шевченко, передає Інтерфакс.

«Система державних фінансів України працює без перебоїв, зокрема завдяки значним обсягам фінансування на зміцнення обороноздатності, підтримку економіки України та гуманітарні питання з боку міжнародних організацій та країн-партнерів, які оцінюються у сумі понад $15 млрд», - розповів він.

За його словами, багато українських підприємств продовжують сплачувати податки до державного бюджету, а деякі навіть сплатили їх заздалегідь, а Національний банк достроково перерахував до держбюджету частину прибутку на суму майже 19 млрд грн.

«Додатковим джерелом фінансування потреб української армії стали кошти, зібрані організаціями та громадянами України та інших країн на рахунках НБУ», - розповів Шевченко.

Нагадаємо, українці та іноземці переказали вже понад 6 млрд грн на спеціальний рахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: