Україна запросила екстрену допомогу МВФ

Читать на русском
Кошти можуть бути виділені за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів Інструментом швидкого фінансування (RFI).

Голова Національного банку Кирило Шевченко як керуючий від України до МВФ разом із міністром фінансів Сергієм Марченком звернувся до Міжнародного валютного фонду щодо виділення Україні додаткового фінансування.

Кошти можуть бути виділені за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів Інструментом швидкого фінансування (RFI), повідомляє пресслужба НБУ.

RFI надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, які зіткнулися з терміновими потребами платіжного балансу, зокрема через військові конфлікти.

Обсяги фінансування за RFI обмежені 50% квоти країни на рік та 100% квоти на кумулятивній основі (хоча до кінця 2021 року ці обмеження для протистояння пандемії були підвищені до 100% та 150% відповідно). Квота України у МВФ – 2 млрд СПЗ, або 2,8 млрд доларів.

Крім того, наразі розглядаються додаткові варіанти екстреної фінансової підтримки України. Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва запевнила, що у Фонді активно працюють над усіма можливими варіантами фінансової допомоги.

Група Світового банку також відреагувала на ситуацію в Україні. Сторони обговорюють пакет фінансової підтримки щодо проекту Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення.

Раніше українські військові терміново розшукують колону ворожої техніки, позначену літерою V.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: